aA
Centro sąjungos vadovas Romualdas Ozolas apgailestauja dėl vidaus reikalų ministro pozicijos partijos plakatų atžvilgiu.
Vasario pabaigoje VR ministras Česlovas Blažys atsiribojo nuo Centro sąjungos savivaldybių rinkimų palaktų, kuriuose pavaizduota policijos uniforma vilkinti pareigūnė, netiesiogiai agituojanti už minėtą partiją.

Ministras teigė, kad tokiu apibendrintu įvaizdžiu yra formuojama visuomenėje tendencinga nuomonė, jog įvardinta politinė partija yra remiama visų Lietuvos policijos pareigūnų.

R. Ozolas mano, jog teigti, kad plakatas sugestijuoja policijos politizavimą, kai plakate pavaizduotas vienas asmuo, yra "mažų mažiausia nenusipratimas, nes tiktai kelių policininkų uniforma apsirengusių asmenų pavaizdavimas gal ir leistų kalbėti apie socialinės grupės atvaizdą".

R. Ozolo kreipimesi į ministrą Č. Blažį pažymima, kad vienas asmuo negali būti traktuojamas niekaip kitaip kai tik socialinės grupės įvaizdis ar simbolis.

Be to, centristų lyderis teigia, kad partija rado "šviesų veidą, galintį simbolizuoti ir policijos skaidrėjimą".

R. Ozolas taip pat prašo ministro sutramdyti tuos, "kurie ėmėsi neleistinų spaudimo priemonių modeliu plakatui sutikusiai būti studentei".

Kaip skalbta, Centro sąjunga neketina atsisakyti plakatų, nes nesijaučia pažeidusi kokius nors įstatymus. Be to, minėtieji plakatai negali būti laikomi agitaciniais, nes juose nepažymėtas centristų rinkimų sąrašo numeris.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.