aA
Lietuvos keliuose per savaitę įvyko 115 autoavarijų, kuriose 15 žmonių žuvo, iš jų 1 vaikas, ir 123 buvo sužeisti.Tarp žuvusiųjų - 8 pėstieji, 4 vairuotojai, 2 keleiviai ir 1 dviratininkas. Žuvusiųjų amžiaus vidurkis - 42 metai, žuvo 13 vyrų ir 2 moterys.
Pasak Policijos departamento Viešosios tvarkos ir eismo priežiūros valdybos Eismo priežiūros skyriaus, pastarąją savaitę daug autoavarijų keliuose sukėlė nedrausmingi vairuotojai, kurie beatodairiškai viršijo leistiną greitį. Taip pat nemažai nukentėjo ir neatsargių pėsčiųjų.

Šilutės rajone, ties Bružų kaimu, kelyje Kaunas-Jurbarkas-Klaipėda, automobilis BMW 525, vairuojamas šio rajono gyventojo Giedriaus Giržado, lenkdamas įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su automobiliu "Honda Prelude", kurį vairavo 50 metų moteris. Automobilio BMW vairuotojas, bandydamas pasišalinti iš įvykio vietos, nepasirinko saugaus greičio, automobilis nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį. 24 metų vairuotojas žuvo.

Molėtų rajone, kelyje Vilnius-Utena, automobilis "Renault Espace", vairuojamas 31 metų rokiškiečio, partrenkė ir mirtinai sužalojo važiuojamąja dalimi ėjusį 58 metų šio rajono gyventoją.

Panašiomis aplinkybėmis žuvo ir mažametis berniukas Vilniaus rajone. Nenustatytos markės automobilis partrenkė ir mirtinai sužalojo į važiuojamąją kelio dalį staiga įbėgusį 3 metų berniuką, šio rajono Rudausių kaimo gyventoją.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.