aA
Vyriausiasis administracinis teismas ketvirtadienį atmetė buvusio Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) valstybės sekretoriaus Alfonso Sigito Tamošiūno apeliacinį skundą dėl jam nepalankaus Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimo.
Alfonsas Sigitas Tamošiūnas
Alfonsas Sigitas Tamošiūnas
© ELTA
Birželio 26 dieną šis teismas atmetė A. S. Tamošiūno pretenzijas ministerijai, kurias jis pareiškė po sklypų skandalo netekęs pareigų. Tos pačios pozicijos laikosi ir Vyriausiasis administracinis teismas, kurio nutartis yra jau galutinė ir neskundžiama.

Teismai pripažino, kad aukščiausias ministerijos tarnautojo pareigas turėjęs A. S. Tamošiūnas privalėjo būti lojalus valstybės interesams, tačiau šio principo nesilaikė. Teismų požiūriu, jis turėjo galimybę daryti įtaką žemės sklypų skyrimui buvusiai žmonai Gražinai Tamošiūnienei, o neišvengęs šio viešųjų ir privačių interesų konflikto, pažeidė įstatymą.

Todėl buvo atmestas A. S. Tamošiūnas prašymas panaikinti šių metų kovo 14 dienos žemės ūkio ministro Jeronimo Kraujelio įsakymą, pagal kurį jis nuo kovo 17 dienos buvo atleistas iš pareigų. Kartu atmestas jo prašymas grąžinti jį į Žemės ūkio ministerijos valstybės sekretoriaus pareigas ir priteisti iš ministerijos vidutinio darbo užmokesčio kompensaciją už visą priverstinės pravaikštos laiką bei bylinėjimosi išlaidas.

Griežčiausią tarnybinę nuobaudą - atleidimą iš pareigų - savo pavaldiniui ministras paskyrė už Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymo pažeidimus.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.