aA
Aukšto rango Irako valdančiosios tarybos nariai, nors ir griežtai neigia nesutarimus su Jungtinėmis Valstijomis, trečiadienį aiškiai išreiškė pageidavimą, jog ministrai raportuotų jiems, o ne JAV vadovaujamai okupacinei valdžiai.
Bagdadas
Bagdadas
© EPA-ELTA
JAV paskirtos Tarybos delegacija per spaudos konferenciją taip pat išreiškė viltį, kad nauja šalies konstitucija bus parengta iki kitų metų gegužės. Tai galėtų būti pirmas žingsnis į suverenitetą, pagal optimistiškai nuteikiantį grafiką, sakė pareigūnai.

"Tarp mūsų ir Jungtinių Valstijų nėra jokių nesutarimų", - teigė dabar Tarybai pirmininkaujantis Ahmadas Chalabi (Ahmadas Čalabis).

Jis paneigė pranešimus, jog Taryba ir JAV valdžia nesutaria dėl valdžios įgaliojimų sugrąžinimo tvarkaraščio bei pagrindinių ministerijų, kaip gynybos ir naftos, kontrolės.

"Mūsų ir JAV požiūriai nėra priešinti. Mes kartu dirbame siekdami bendrų tikslų", - teigė A.Chalabi.

Tačiau aukšto rango Tarybos narys, buvęs užsienio reikalų ministras, Adnanas Pachachi (Adnanas Pačačis) teigė, jog 25 narių Valdančiajai tarybai suteikti įgaliojimai skirti ministrus, kurie dabar turėtų būti atsakingi jai, o ne Laikinajai koalicinei valdžiai (LKV) - JAV ir Britanijos vadovaujamai civilinei okupacinei administracijai.

"Valdančiajai tarybai suteikti įgaliojimai prižiūrėti ministrų darbą, - teigė A.Pachachi. - Mes nemanome, kad ministrams vertėtų ignoruoti Valdančiąją tarybą ir tiesiogiai svarstyti reikalus su LKV".

A.Pachachi išreiškė viltį, kad naujosios konstitucijos rengimo procesas bus užbaigtas iki gegužės, o tada galima bus rengti rinkimų planus.

"Tačiau tai vis dar spėjimai", - teigė jis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.