aA
Dvi paauglės prisipažino kaltos ir gailėjosi kūrusios istorijas apie savo gimnastikos trenerio seksualinį priekabiavimą. Nors kaltintojai bei nepilnamečių reikalų inspektoriai rekomendavo skirti paauglėms atlikti tam tikrą valandų kiekį viešųjų darbų, tačiau bylą svarsčiusi teisėja norėjo griežtesnės bausmės. Ji nusprendė pasodinti jaunąsias "nusikaltėles" į kalėjimą.
"Gailėtis neužtenka," teigė teisėja Joanne T. Wills bylos svarstyme trečiadienį. "Jūs visam laikui pakeitėte [gimnastikos trenerio] gyvenimą. Dabar aš noriu pakeisti jūsų gyvenimus visam laikui."

Nuosprendžio vykdymas buvo atidėtas iki rugpjūčio mėnesio, kai prieš teismą stos visi septyni su byla susiję moksleiviai. Teisėjos priimtas nuosprendis kai kuriems teisme dalyvavusiems žmoniems sukėlė tikrą šoką.

"Man skauda širdį dėl vaikų ir jų tėvų," teigė mokyklos tarybos narė Nancy King. "Aš suprantu, kad jos padarė klaidą, bet man skaudu dėl to, kaip su jomis elgiamasi."

Abi paauglės buvo pirmosios iš septynių moksleivių, susijusių su byla dėl klaidingos informacijos skleidimo apie Roberto Clemente vidurinės mokyklos gimnastikos trenerį Ronaldą Hellerį. Būtent dėl šių moksleivių pasakojimų apie neva nepadorų trenerio elgesį mergaičių persirengimo kambaryje Helleris buvo mėnesiui pašalintas iš mokyklos. Vėliau Helleris prisipažino daugiau niekada nebedirbsiąs gimnastikos treneriu.

"Aš šokiruota," sakė Švietimo tarybos prezidentė patricia O'Neill. "Man nesmagu dėl Hellerio ar kito neteisingai apkaltinto žmogaus, tačiau atrodo, kad mes, suaugusieji, šiuo atveju vis dėlto peržengėme ribą. Juk tai vaikai."

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.