aA
Suomijos moterų polinkis gerti alkoholinius gėrimus per pastaruosius 35 metus smarkiai padidėjo, trečiadienį rašo laikraštis "Helsingin Sanomat" ir pabrėžia, kad tai yra didžiausias suomių alkoholio vartojimo kultūros pokytis.
alkoholizmas, alkoholis, taurė
1968 metais 39 proc. Suomijos moterų buvo visiškos blaivininkės, o prieš trejus metus tarp 15-24 metų jaunuolių ir vidutinio amžiaus (35-44 metų) piliečių visiškai susilaikančių nuo alkoholio vyrų buvo daugiau negu moterų.

Šie duomenys pagrįsti Liaudies sveikatos instituto (KTL) ir mokslinio tyrimo centro STAKES, gvildenančių socialinio aprūpinimo ir sveikatos apsaugos problemas, reguliarių apklausų rezultatais.

Prieš 35 metus suomės išgerdavo 12 proc. visų Suomijoje suvartojamų alkoholinių gėrimų,o 2000 metais jų padaugėjo jau iki 25 procentų. Iš viso šalyje alkoholinių gėrimų suvartojimas per tą laiką padidėjo tris kartus.

KTL duomenimis, 95 proc. Suomijos gyventojų nuo 25 iki 34 metų geria alkoholinius gėrimus, o STAKES duomenimis, 30-49 metų amžiaus piliečių grupėje visiškų blaivininkių yra tik 4 proc., o visiškų blaivininkų - 7 procentų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.