aA
Vyriausybė pritarė ir teikia Seimui Teritorijos administracinių vienetų ir jų ribų įstatymo pataisas. Siekiama užkirsti kelią įamžinti prieštaringai vertinamas asmenybes ar istoriškai nepagrįstus įvykius, suteikiant pavadinimus gatvėms, pastatams ir kitiems savivaldybių nuosavybėje esantiems objektams, sakoma Vyriausybės pranešime spaudai.
Gatvė
Gatvė
© DELFI
Įsigaliojus pataisoms, savivaldybių tarybos turės derinti pavadinimų suteikimą ar keitimą su Vyriausybės įgaliota institucija. Iki šiol savivaldybių tarybos savarankiškai priimdavo atitinkamus sprendimus dėl personalijų bei įvykių įamžinimo ir derindavo juos tik su Valstybine lietuvių kalbos komisija.

Kompetentingi ekspertai išanalizuos savivaldybių pasiūlymus ir pateiks istoriškai argumentuotas išvadas dėl galimo pavadinimo suteikimo. Išsami analizė turėtų užkirsti kelią atsitiktinių ar net odiozinių asmenybių įamžinimui.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.