aA
Pertrauka paskelbta, Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų medikams pranešus, kad 93 metų A. Lileikis negali dalyvauti tesimo posėdyje antradienį. Ligoniui svaigsta galva, dėl įtampos gali pablogėti psichologinė ir emocinė būklė.

Medikai rašo, kad A. Lileikio gydymo trukmė priklausys nuo sveikatos būklės, ligonį gydyti stacionare planuojama dar 2-3 dienas.

Kitą pirmadienį, gavus medikų pažymą apie A. Lileikio sveikatos būklę, Vilniaus apygardos teismo teisėjų kolegija spręs dėl tolesnės proceso eigos.

Padaryti byloje pertrauką ir toliau susirinkti į posėdį kitą pirmadienį teismo posėdyje antradienį prašė Generalinės prokuratūros prokuroras Rimvydas Valentukevičius. Jis teigė, kad spręsti dėl tolesnio bylos nagrinėjimo bus galima gavus medikų išvadas, kad A. Lileikis išrašytas iš ligoninės ir yra namuose.

A. Lileikio advokatas Algirdas Matuiza pareiškė kategoriškai nesutinkąs su prokuroro nuomone. Pasak advokato, A. Lileikis procese dalyvauti negali. A. Matuiza prašė sustabdyti bylą, kol jo ginamasis pasveiks.

"Ar prokurorai neskaitė ekspertų išvados?", piktinosi advokatas, priminęs proceso dalyviams, kad ekspertai yra nustatę, kad teismo procesas A. Lileikio namuose gali sukelti teisiamojo gyvybei pavojingas būkles.

A. Lileikio sveikatos būklė pablogėjo po teismo posėdžio praėjusį penktadienį, kada per vaizdo konferencijos ryšį buvo nagrinėjama jo baudžiamoji byla.

A. Lileikis kaltinamas per nacių okupaciją Antrojo pasaulinio karo metais pasmerkęs myriop 75 žydus, kai vadovavo naciams pavaldžiai saugumo policijai Vilniaus apskrityje.

Už praeities nuslėpimą A. Lileikis neteko JAV pilietybės ir buvo priverstas išvykti iš tos šalies.

Jis savo kaltę neigia ir tvirtina dirbęs Lietuvos antinaciniam pogrindžiui.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.