aA
Lietuvos ir Lenkijos pasienyje Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai užkirto kelią didelei kontrabandinei cukraus siuntai iš Lenkijos. Sulaikytos kontrabandos vertė siekia beveik 15 tūkst. litų.
Kontrabandinis cukrus
Kontrabandinis cukrus
Kaip pranešė MKT, antradienį paryčiais tarnybos pareigūnai sulaikė iš Kalvarijos kelio posto išvažiavusį Lietuvos piliečio vairuojamą krovininį automobilį "Volkswagen LT 35".

Mikroautobusas buvo gražintas į postą pakartotiniam patikrinimui. Nors vairuotojas buvo pasirinkęs raudonojo kanalo režimą - pripažino, jog gabena deklaruojamų prekių krovinį - bei deklaravęs, jog gabena tik 120 kg mineralinės vatos, automobilyje aptikta ir 5490 kg kontrabandinio lenkiško cukraus.

Cukrus buvo užmaskuotas mineralinės vatos maišais.

Vairuotojas teisinosi nežinojęs, kad veža kontrabandą, mat pargabenti mineralinės vatos krovinį jo, esą, paprašė nepažįstami asmenys.

Be cukraus, sulaikyta ir transporto priemonė, kuria gabenta kontrabandos siunta. Vairuotojas, surašius administracinės teisės pažeidimo protokolą, buvo paleistas.

MKT pareigūnai nuolat sulaiko pro Kalvarijos kelio postą bandomas įvežti didesnes ar mažesnes kontrabandinio lenkiško cukraus siuntas. Dažniausiai bandoma nuslėpti 0,5-2 tonų kontrabandinius krovinius.

Didžiausia šiemet sulaikyta cukraus siunta - 17 tonų svorio kontrabandinis krovinys, liepos mėnesį sulaikytas Panemunės kelio poste.

Tuo tarpu dėl liepos pradžioje Lazdijų kelio poste sulaikytų trijų mikroautobusų, kuriais gabenta 16 tonų kontrabandinio cukraus iki šiol tęsiamas teisminis tyrimas. Dėl šio kontrabandos atvejo iš tarnybos muitinėje buvo atleistas Lazdijų kelio posto inspektorius A.Girdenis, o pamainos viršininkas A.Ciūnis perkeltas dirbti į Šeštokų geležinkelio postą.

Iš viso šiemet MKT jau sulaikė daugiau nei 38 tonas kontrabandinio cukraus bei 25 tonas cukraus sirupo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.