aA
Dėl kregždžių pulko, kuris "okupavo" erdvę virš Pekino tarptautinio oro uosto pakilimo ir nusileidimo tako, teko atidėti daugiau kaip šimtą skrydžių. Kaip pranešė laikraštis "Beijing Evening News", paukščiai suko ratus maždaug šimto metrų aukštyje virš vieno iš dviejų oro uosto pakilimo ir nusileidimo takų, todėl lėktuvai nebegalėjo nutūpti.
Kregždė
Juos teko nukreipti į kitų miestų oro uostus. Kai kuriems orlaiviams teko leistis gana toli, pavyzdžiui, rytinės Šandongo provincijos Dzinanio oro uoste arba Vidurio Kinijos Henano provincijos Džengdžo uoro uoste.

Tiesa, po trijų valandų paukščiai nuskrido šalin, ir problemos nebeliko. Iki to laiko keli lėktuvai sugebėjo nusileisti gretimuose to paties oro uosto takuose.

Kinijos valstybinės spaudos pranešime cituojami specialistai sako, kad paukščiai, patekę į lėktuvo variklius, galėjo juos apgadinti ir tai tikriausiai būtų baigęsi katastrofa.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.