aA
Popiežius Jonas Paulius II trečiadienį dėl žarnyno problemų atšaukė savo savaitinę bendrąją audienciją, kuri turėjo įvykti vėliau tą patį rytą, sakė šaltiniai Vatikane. Pasak dviejų šaltinių, problemos nėra rimtos, tačiau popiežiaus gydytojai patarė jam pailsėti.
Pope John Paul II
Bendrąsias audiencijas iš anksto neperspėjęs Jonas Paulius II buvo atšaukęs tik kelis kartus per beveik 25 savo popiežiavimo metus.

83 metų pontifikas į audienciją Vatikane turėjo atvykti iš savo vasaros rezidencijos Kastel Gandolfo, esančios į pietus nuo Romos.

Sekmadienį kalbėdamas per televiziją popiežius atrodė gerai, o pirmadienį ir antradienį vasaros rezidencijoje jis surengė privačias audiencijas.

Vienas šaltinis sakė, kad popiežius vis dar ketina penktadienį iš Kastel Gandolfo grįžti į Vatikaną, o šeštadienį vadovauti vienai Vatikane rengiamai ceremonijai.

Jonas Paulius II, kuris serga parkinsonizmu ir nebevaikšto, ypač silpnas buvo Slovakijoje, kur lankėsi anksčiau šį mėnesį. Jis negalėjo aiškiai kalbėti, ir padėjėjams teko už jį perskaityti jo pamokslus bei žodžius.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.