aA
Į Alytaus pataisos namus po ilgalaikio pasimatymo grįžęs nuteistasis parsinešė lauktuvių – 56 metų vyriškio tiesiojoje žarnoje pareigūnai aptiko daugiau kaip 40 gramų kvaišalų. Pasak Kalėjimų departamento pranešimo, įtariama, kad tai heroinas.
Heroinas
Heroinas
Nuteistajam buvo suteiktas ilgalaikis (dviejų parų) pasimatymas su žmona, po kurio prižiūrėtojai, dalyvaujant įstaigos medikui, atliko nuteistojo asmens ir jo daiktų apžiūrą.

Apžiūros metu nuteistojo tiesiojoje žarnoje rastas prezervatyvas su polietileno paketėliu, kuriame buvo baltos spalvos milteliai. Įtariama, jog daugiau kaip 40 gramų svėrę milteliai yra narkotinė medžiaga heroinas.

Po apklausos vyras buvo uždarytas į baudos izoliatorių. Nenustatyta, kad pataisos namuose darbą turėjęs nuteistasis būtų vartojęs narkotikus. Įtariama, kad jis buvo kvaišalų kurjeris arba platintojas.

Šešis kartus teistas vilnietis Alytaus pataisos namuose nuo 2000 metų rugpjūčio atlieka bausmę už plėšimą ir sukčiavimą. Už šiuos jam skirta 11 metų laisvės atėmimo bausmė, kuri šiemet, įsigaliojus naujajam Baudžiamajam kodeksui, buvo sumažinta iki septynerių metų. Į laisvę vyras turėtų išeiti 2007 metų lapkritį.

Milteliai perduoti ekspertams, dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti iškelta baudžiamoji byla. Ikiteisminį tyrimą atlieka Alytaus pataisos namų Vidaus tyrimų tarnyba.

Alytaus pataisos namuose šiuo metu bausmę už padarytus nusikaltimus atlieka 1400 ne pirmą kartą teistų vyrų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.