aA
Užsienio reikalų ministras Antanas Valionis būsimąjį NATO sekretorių Jaapą de Hoopą Schefferį (Japą de Hopą Scheferį) vadina kvalifikuotu ir simpatišku žmogumi, su kuriuo lengva dirbti.
Antanas Valionis
Antanas Valionis
© DELFI
"Labai atsakingas, kvalifikuotas, simpatiškas žmogus. Neabejoju, kad bus gera su juo dirbti", - antradienį BNS sakė A.Valionis.

Šiuo metu Nyderlandų užsienio reikalų ministro pareigas einantis J.de Hoopas Schefferis darbą NATO generalinio sekretoriaus poste pradės kitų metų sausį. J.de Hoopas Schefferis, NATO vadovu išrinktas praėjusį pirmadienį, pakeis kadenciją baigiantį britą George'ą Robertsoną (Džordžą Robertsoną).

A.Valionis sakė gerai pažįstantis NATO išrinktąjį sekretorių, su kuriuo nuolat bendrauja Europos Sąjungos reikalais. Artimiausiu metu A.Valionis ketina telefonu pasveikinti kolegą iš Nyderlandų su naujomis pareigomis.

J.de Hoopas Schefferis, kuriam dabar 55-eri, yra karjeros diplomatas. Per jo vadovavimą Aljansui Lietuva kartu su dar šešiomis valstybėmis taps NATO nare. Apie tai turėtų būti paskelbta kitų metų gegužę Stambule vyksiančiame Aljanso viršūnių susitikime.

Netrukus po išrinkimo į NATO vadovo postą J.de Hoopas Schefferis pareiškė, kad Šiaurės Atlanto sutarties organizacija, kuri prieš pusę amžiaus buvo įkurta tam, kad atremtų šaltojo karo grėsmes, ėmėsi vykdyti naują misiją - kovoti su nestabilumu pasaulyje.

Jis paneigė kritiką, esą atgyvenęs Aljansas dabar bergždžiai mėgina įgauti naują reikšmę. "Priešas jau nebėra tas tradicinis priešininkas, priešu galima pavadinti, pavyzdžiui, tarptautinį terorizmą, nestabilumą, nesaugumą - todėl NATO yra Afganistane, todėl NATO remia Lenkiją Irake. Tai yra naujas priešas", - po išrinkimo sakė J.de Hoopas Schefferis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.