aA
Maskvos Tverės teismas, nagrinėjantis 13 ieškinių dėl materialinės žalos nukentėjusiems per teroro aktą Maskvos teatre kompensavimo, pirmadienį atsisakė kaip bendraatsakovę patraukti Rusijos vyriausybę, nors to prašė atsakovų atstovas Jurijus Bulgakovas.
"Nord-Ost"
© Reuters/Scanpix
Savo prašyme Maskvos vyriausybės finansų departamento juridinio skyriaus viršininkas pažymėjo, kad ieškovai prašo kompensuoti išlaidas už medicininį aptarnavimą ir vaistus.

Tuo tarpu, pasak J.Bulgakovo, remiantis straipsniu dėl kovos su terorizmu, reglamentuojančiu išmokas teroro akto aukų socialinei reabilitacijai, šių išmokų išlaidas turi lygiomis dalimis pasidalyti ir federalinė vyriausybė, ir Federacijos subjekto, kurio teritorijoje įvyko šis teroro aktas, vyriausybė.

Nukentėjusiųjų atstovas Igoris Trunovas su šiuo pareiškimu nesutiko sakydamas, kad įstatymas reglamentuoja vykdomosios valdžios veiksmus ir negali daryti įtakos ieškinių dėl žalos kompensavimo nagrinėjimui, nes šiuo atveju ieškovai neginčija, kad valdžia neįvykdė įsipareigojimų dėl nukentėjusiųjų reabilitacijos.

Teisėja Marina Gorbačiova išklausė šalių argumentus ir atmetė Maskvos vyriausybės atstovo prašymą.

Po to teismas toliau tikslino ieškovų nurodytų kompensuojamų sumų dydžius.

Pernai spalį čečėnų kovotojams įkaitais paėmus teatro centre Dubrovkoje buvusius žiūrovus ir artistus, žuvo 129 ir nukentėjo daugiau kaip 700 žmonių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.