aA
Trys Serbijos ir Juodkalnijos karo žvalgybos vyresnieji karininkai suimti įtarus juos šnipinėjimu, pranešama radijo stoties B-92 tinklalapyje. Belgrado žiniasklaidos duomenimis, suimtieji karininkai buvo įtarinėjami seniai, tačiau suimti tik po to, kai vienas jų gavo 16 tūkst. eurų (55 tūkst. litų) honorarą.
Spy, šnipinėjimas
Spy, šnipinėjimas
Remiantis Podgoricoje leidžiamu laikraščiu "Vesti", karininkai informaciją rinko vienai "didelei Rytų šaliai". Užmokestį už savo darbą įtariamieji atsiimdavo viename Izraelio bankų.

Atliekant tyrimą susidomėta ir nuolat Maskvoje gyvenančio Juodkalnijos verslininko veikla. Specialiosios tarnybos įtaria jį buvus tarpininku tarp informacijos užsakovų ir suimtų karininkų.

Dar vienas įtariamųjų - užsienio pilietis, ilgai dirbęs Juodkalnijos Adrijos jūros pakrantėje. Oficialiai įtariamasis vertėsi investavimu į turizmo rinką, tačiau labai gali būti, kad jis palaikė ryšius su serbų karininkais.

Kaip tvirtina "Laisvės" radijo stotis, suimtieji bendradarbiavo su Rusija. Kiti šaltiniai šios informacijos nepatvirtino.

Rusijos užsienio žvalgybos tarnyba (UŽT) pranešimų apie Belgrade sulaikytus kariškius, šnipinėjusius Rusijos naudai, nekomentuoja.

"Laikydamiesi visuotinės praktikos, kuria remiasi visos pasaulio specialiosios tarnybos, mes nekomentuojame pranešimo, kad vieni ar kiti asmenys susiję ar nesusiję su žvalgybine veikla", - pareiškė pirmadienį UŽT spaudos biuro vadovas Borisas Labusovas.

Pranešimuose iš Belgrado teigiama, jog suimti du pulkininkai ir papulkininkis, dirbę Serbijos ir Juodkalnijos valstybės armijos žvalgyboje. Jų pavardės neskelbiamos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.