aA
Nuo pirmadienio Pravieniškių gydymo ir pataisos namus saugo patys šios įkalinimo įstaigos pareigūnai. Iki šiol tai atliko Vidaus reikalų ministerijos (VRM) vidaus tarnybos pirmojo pulko kariai. Ši pataisos įstaiga - paskutinioji šalyje, perėmusi apsaugą iš vidaus tarnybos karių, informavo Kalėjimų departamentas.
Pagal Vyriausybės nutarimu patvirtintą programą Vidaus reikalų ministerijos vidaus tarnybos pulkai reorganizuoti į viešojo saugumo dalinius, į kuriuos vaikinai privalomajai karo tarnybai daugiau nebus šaukiami. Praėjusių metų rudens šaukimas buvo paskutinis.

Rugsėjo 22 dieną surengtoje iškilmingoje apsaugos perdavimo ceremonijoje dalyvavo Kalėjimų departamento direktorius Rimvidas Kūgis, direktoriaus pavaduotojai Ramūnas Kalendra ir Saulius Vitkūnas, VRM vidaus tarnybos pirmojo pulko vadas pulkininkas Sergejus Madalovas, vado pavaduotojas štabo viršininkas pulkininkas leitenantas Jonas Zautra, kiti svečiai.

Įstaigos administracija kariams įteikė atminimo dovanas.

Pataisos namų teritoriją juosia daugiau kaip 900 metrų ilgio tvora, įrengti keturi apsaugos bokšteliai. Juos saugo penki sargybos postai.

Naujai funkcijai atlikti bausmių vykdymo sistemai skirta papildomų etatų. Pravieniškių gydymo ir pataisos namų Apsaugos ir priežiūros skyrius buvo naujai suformuotas priėmus dar 66 pareigūnus. Daugiau kaip mėnesį trukęs įvadinis jų mokymas vyko sostinėje įsikūrusiame Kalėjimų departamentui pavaldžiame Mokymo centre.

Pravieniškių gydymo ir pataisos namuose bausmę už padarytus nusikaltimus atlieka ir kartu yra gydomi nuteistieji, sergantys aktyvia tuberkuliozės forma.

Šiuo metu įstaigoje bausmę atlieka daugiau kaip pusantro šimto vyrų.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.