aA
Savaitgalį Kačerginės "Nemuno žiedo" trasoje vykusios Rytų Europos žiedinių lenktynių čempionato penktojo etapo, Baltijos šalių čempionato bei taurės šeštojo etapo ir Lietuvos čempionato trečiojo etapo varžybos baigėsi tragiška avarija, kurioje žuvo Latvijos motociklininkas Peteris Neilandas.
Motociklas lekia greitis
Motociklas lekia greitis
Dideliu greičiu skriejęs 40-metis sportininkas posūkyje nesuvaldė motociklo, išlėkė iš trasos ir trenkėsi į žemių sankasą. Nuo smūgio jis nuskriejo kelis metrus, o paskui į motociklininką trenkėsi oru atskriejęs apie 200 kg sveriantis "Suzuki" motociklas.

Medikų nuomone, galingos ir sunkios technikos smūgis į gulintį sportininką ir tapo jo mirties pagrindine priežastimi.

Iškart po nelaimės motociklininkas dar rodė gyvybės ženklus. Supjausčius jo kombinezoną, medikai neaptiko atvirų lūžių ar kūno nubrozdinimų, tačiau įtarė stiprų vidinį kraujavimą. Visos pastangos jam padėti buvo bevaisės, ir po keliolikos minučių P.Neilando gyvybė užgeso greitosios pagalbos automobilyje.

Po šio įvykio lenktynės buvo sustabdytos, o iškart į neeilinį posėdį susirinkus varžybų komisarams bei delegacijų iš atskirų šalių vadovams, nuspręsta tarptautines lenktynes nutraukti.

Dėl įvykusios tragedijos iki pusės stiebų buvo nuleistos visų šalių vėliavos ir tylos minute pagerbtas žuvusiojo atminimas.

Beje, ir iki tragiškos nelaimės neišvengta traumų. Penktadienį vykusių laisvųjų treniruočių metu sunkiai susižeidė Lembitas Teesalu), vairavęs galingą "Yamaha" motociklą. Jis trasoje susidūrė su sportininku iš Sankt Peterburgo. Kauno klinikose gydomam estui dviejose vietose nustatytas stuburo lūžis, lūžę ir septyni šonkauliai.

Rusas atsipirko tik lengvu sumušimu ir sekmadienį jau lenktyniavo. Šeštadienį vykusių kvalifikacinių varžybų metu nuo "Yamaha" motociklo krito dar vienas Rusijos atstovas Vladimiras Ivanovas, kuriam dėl patirtų sumušimų gydytojai sekmadienį neleido dalyvauti lenktynėse.

Varžybose dalyvavo 59 motociklininkai, o jas stebėjo apie 10 tūkstančių žiūrovų.

Nutraukus lenktynes, atskirosiose klasėse jau įvykusių važiavimų rezultatus tarptautinė žiuri nusprendė įskaityti. Vietoj planuotos apdovanojimų ceremonijos Kauno savivaldybėje nugalėtojai buvo tyliai apdovanoti pačioje "Nemuno žiedo" trasoje.

Sukrėsti skaudaus įvykio, ne visi nugalėtojai bei prizininkai sulaukė apdovanojimų - kai kurie anksčiau tyliai paliko varžybų areną.

SB klasėje absoliučiu nugalėtoju tapo vilnietis Šarūnas Pladas, vairavęs itališką "Ducati" motociklą.

Jungtinėje 125, 250/400 kub. cm klasėje niekam vilčių nepaliko suomis Aimo Heinonenas, o tragiškai pasibaigusiame C-600 ir C-1200 klasių važiavime Europos čempionato įskaitoje nugalėjo Guntis Ragelis iš Latvijos.

B-600 klasės važiavimą Europos čempionato įskaitoje laimėjo Rusijos atstovas Maksimas Averkinas, o B-1200 klasėje rungtyniaujančių motociklininkų lenktynėse greičiausias buvo Lietuvos atstovas Skaidrius Gaidamavičius.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.