aA
Per rytinę Jungtinių Valstijų pakrantę praūžus uraganui "Isabel", vietos bendruomenės pradėjo visuotinį stichijos padarinių likvidavimo vajų. Vietos valdžios nurodymu į nelaimės zonas buvo pasiųsti sunkvežimiai su reikalinga pagalba, o vietos pareigūnai teigia, kad nuostoliams atitaisyti prireiks ne vieno mėnesio.
Uraganas "Isabel"
Uraganas "Isabel"
© EPA-ELTA
JAV prezidentas George'as W.Bushas (Džordžas V.Bušas) nelaimės zonomis paskelbė smarkiausiai nuo uragano nukentėjusias Šiaurės Karolinos, Virdžinijos ir Merilendo valstijas, - tai reiškia, kad jos gali prašyti federalinės paramos ir kreiptis dėl pagalbos programų.

Vidaus reikalų departamentas teigia koordinuojąs federalinės vyriausybės atsaką į šią stichinę nelaimę. Uraganas "Isabel" nusinešė mažiausiai 23 žmonių gyvybes.

Anot departamento, į potvynių ir vėtrų nusiaubtas zonas išsiųsta daugiau kaip septyniasdešimt sunkvežimių su vandeniu, būtiniausiais maisto produktais, palapinėmis, sudedamosiomis lovelėmis, antklodėmis, kilnojamaisiais tualetais, generatoriais, plastikinėmis dailylentėmis ir stogo dangomis.

Uragano padarinius likviduojančioms komandoms tenka išvežti tūkstančius išvartytų medžių ir atstatyti išgriautas elektros perdavimo linijas. Komunalininkų įmonės sako atnaujinančios paslaugų tiekimą milijonams namų ūkių, kurie naktį iš ketvirtadienio į penktadienį, kai per regioną praūžė "Isabel", liko be energijos.

Pasak energetikos bendrovių, iki penktadienio ryto elektros vis dar neturėjo 3,9 mln. namų, nors siaučiant pačioms stipriausioms vėtroms be jos buvo likę beveik šeši milijonai namų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.