aA
Opozicinė Liberalų ir centro sąjunga savo galimais partneriais kitame Seime mato ne tik konservatyvią Tėvynės sąjungą, bet ir dabartinę valdančiąją Naująją sąjungą (NS, socialliberalus). Tai šeštadienį Vilniuje vykstančiame pirmajame gegužę įsteigtos Liberalų ir centro sąjungos (LCS) tarybos posėdyje pareiškė partijos pirmininkas Vilniaus meras Artūras Zuokas.
Artūras Zuokas
Artūras Zuokas
"Šios partijos yra galimos partnerės formuojant koaliciją Seime po rinkimų", - sakė partijos lyderis.

"Džiugu, kad liberalcentristai laiko mus rimta politine jėga", - BNS sakė NS atsakingasis sekretorius Vaidas Pliusnis, tačiau jis nekomentavo galimybių sudaryti po rinkimų valdančiąją daugumą su liberalcentristais.

A.Zuokas pažymėjo, jog su minėtomis partijomis klostosi geri santykiai savivaldybėse.

Socialliberalai birželį parėmė A.Zuoko kandidatūrą į Vilniaus merus, nors savo kandidatą buvo iškėlę ir socialdemokratai, su kuriais NS sudaro valdančiąją daugumą Seime.

LCS įsteigta gegužės 31 dieną susivienijus Lietuvos liberalų sąjungai, Lietuvos centro sąjungai ir Moderniųjų krikščionių demokratų sąjungai.

Kaip ir susivieniję liberalai bei centristai, socialliberalai priklauso tarptautiniam Liberalų internacionalui, vienijančiam liberalias partijas.

Liberalai, socialliberalai ir centristai prieš 2000 metų Seimo rinkimus buvo sudarę Naujosios politikos bloką, iškovojusį daugiausia vietų parlamente ir suformavusį valdančiąją koaliciją.

Tačiau po pusmečio koalicija dėl jos partnerių nesutarimų iširo ir socialliberalai 2001 metų vasarą sudarė naują daugumą su iki tol opozicijoje buvusiais socialdemokratais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.