aA
Netoli JAV karinės bazės Afganistane penktadienį nugriaudėjus galingam sprogimui, žuvo mažiausiai septyni žmonės, sakė gyventojai ir kariškiai. Manoma, kad visomis šios sprogimo aukomis tapo afganistaniečiai, teigė jie.
Sprogimas
Sprogimas
Šis incidentas įvyko gyvenamųjų namų rajone maždaug už kilometro nuo pagrindinių Bagramo oro bazės, esančios į šiaurę nuo Kabulo, vartų.

Gyventojai teigė viename purvynų apsuptame šio rajono komplekse aptikę iš viso šešis kūnus. "Reuters" korespondentas vėliau matė dar vieną veikiausiai mergaitės kūną, kurį žmonės nunešė iš sprogimo vietos.

"Maždaug 15 žmonių yra viduje, tačiau negaliu pasakyti, ar jie žuvo, ar yra sužeisti", - sakė vienas JAV majoras.

Sprogimo priežastis iš karto dar nebuvo žinoma. Praėjus dešimčiai minučių po vieno smarkaus ir kelių silpnesnių sprogimų iš šio komplekso tebebuvo matyti rūkstantys dūmai.

Bagramas yra pagrindinė JAV vadovaujamų 12 500 karių, kurie ieško nuversto Talibano režimo ir jo remto tinklo "al Qaeda" kovotojų, dislokacijos bazė.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.