aA
Latvijos prokuratūra pareiškė kaltinimą dėl beveik 1 kg metamfetamino kontrabandos dviem Lietuvos piliečiams - 62 m. Rimvydui ir 32 m. Mantui. Jiems taip pat pareikštas kaltinimas dėl neleistino narkotikų gaminimo, įsigijimo, laikymo ir pervežimo, pranešė Generalinės prokuratūros spaudos tarnyba. Kaltinamiesiems skirta kardomoji priemonė - areštas.
Už narkotikų kontrabandą organizuotoje grupėje Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimo bausmę iki 10 metų konfiskuojant turtą, už neleistiną narkotikų gaminimą, įsigijimą, laikymą ir pervežimą - laisvės atėmimo bausmę iki 12 metų ir policijos priežiūrą iki trejų metų.

Latvijos policininkai ir pasieniečiai lietuvius už daugiau nei 980 gramų metamfetamino kontrabandą rugpjūčio pabaigoje sulaikė Bauskės rajone.

Į Latvijos policijos akiratį abu vyrai pateko pirmoje šių metų pusėje, kai kartu su kolegomis iš Lietuvos buvo aiškinamasi, kokiais kanalais į Latviją iš Lietuvos patenka narkotikai ir jų kurjeriai.

Abu sulaikytieji priklauso vienai iš Lietuvos organizuotų nusikalstamų grupuočių, kuri verčiasi turto prievartavimu stambiu mastu, plėšimais, vagystėmis ir narkotikų prekyba, pranešė policijos atstovai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.