aA
Tai reiškia, jog teisėjų kolegija iš naujo apklausinės nužudymo organizatoriumi laikomą 46 metų Vladą Belecką, jo 27 metų sūnėną Rolandą Belecką, 22 metų Valdą Puodžiūną, 26 metų Ivaną Kvaskovą bei 26 metų Artūrą Daškovskį. Gali būti apklausinėjami ir nauji liudytojai.

Atnaujinti tardymą buvo nutarta po to, kai I.Kvaskovas bei A.Daškovskis per paskutinį žodį pareiškė apkalbėję V.Belecką.

Jie netikėtai paneigė savo teisme duotus parodymus, jog R.Mikutavičiaus nužudymą organizavo V.Beleckas.

A.Daškovskis pareiškė, jog "buvo dar vienas asmuo", tačiau jo neįvardijo.

Prieš priimdamas nutartį vakar teismas dar išklausė ir V.Belecko bei V.Puodžiūno paskutinius žodžius.

V.Beleckas teisme kalbėjo beveik valandą. Jis Lukiškių kameroje buvo gerai pasirengęs ir kalbėdamas dažnai nurodinėjo bylos tomus bei puslapius. V.Beleckas sklandžiai skaitė iš lapų, kalbą pradėdamas atgaila: "Atsiprašau visų nukentėjusiųjų. Aš labai išgyvenu dėl to, kas įvyko".

Teisiamasis pakartojo pripažįstąs kaltę tik dėl meno kūrinių vagysčių iš advokato Gedimino Damalako bei R.Mikutavičiaus namų: "Aš neorganizavau nužudymo, bet nenoriu dėl to suversti kam nors kaltės. Viskas įvyko atsitiktinai. Po to buvau apkalbėtas. Kažkam reikėjo per šią bylą padaryti karjerą, todėl ir prifantazavo".

V.Beleckas nebe pirmą kartą teigė, jog įsibrauti į R.Mikutavičiaus butą ir surasti kunigą kompromituojančius dokumentus įkalbėjęs Kauno Vilijampolės klebonas Jonas Bujokas.

"Jei aš norėjau R.Mikutavičių nužudyti, tai kam dar viliojau jį iš namų? Kam laikiau pagrobtą kolekciją? Tai J.Bujokas norėjo, jog būtų sudarytas įspūdis, kad R.Mikutavičius išvyko.

I.Kvaskovas uždėjo R.Mikutavičiui ant veido per daug eterio. Kai jis mirė, mums reikėjo kūną kažkur paslėpti, o Nemunas buvo tik už kelių šimtų metrų. Tinklas ir svarstis buvo paimti atsitiktinai, jie nebuvo specialiai pirkti", - tikino teisiamasis.

"Lietuvos rytas"