aA
JAV prezidento George'o W. Busho (Džordžo V. Bušo) teigimu, nuverstasis Irako vadovas Saddamas Husseinas (Sadamas Huseinas) galiausiai bus sučiuptas arba nukautas, bet pergalė Irake bus laimėta tik tada, kai šalis taps laisva ir taiki.
Saddamas Husseinas
Saddamas Husseinas
© EPA-ELTA
Apie Iraką George'as W. Bushas kalbėjo antradienį, duodamas interviu dienraščiams, leidžiamiems svarbiausiose jo perrinkimo kitai kadencijai valstijose: Floridoje, Ohajyje, Pensilvanijoje, Ajovoje, Vašingtone ir Oregone.

Sietle išeinantis "Post-Intelligencer" pranešė, kad Bushas sakęs, jog šiuo metu intensyviai rengiama Irako atstatymo ir smogikų organizacijų išformavimo strategija. Bet, pasak George'o W. Busho, dar per anksti ją skelbti viešai.

Šie komentarai pasirodė tuo metu, kai paskelbtas naujas garso įrašas, kuriame balsas, panašus į Saddamą Husseiną, reikalauja, kad Jungtinės Valstijos besąlygiškai pasitrauktų iš Irako, arba jos patirs "katastrofiškus nuostolius".

Trečiadienį Baltuosiuose rūmuose George'as W. Bushas pirmininkavo Nacionalinės saugumo tarybos posėdžiui, kuriame dalyvavo aukšti užsienio politikos ir karo reikalų patarėjai. Kalbėta apie "pažangą Irake".

Be to, JAV prezidentas atskirai buvo susitikęs su gynybos ministru Donaldu Rumsfeldu (Donaldu Ramsfeldu), numatytas pokalbis su valstybės sekretoriumi Colinu Powellu (Kolinu Pauelu).

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.