aA
Izraelio kariai per anksti ketvirtadienį surengtą reidą Gazos Ruožo centriniame rajone nukovė "Hamas" ginkluotojo sparno - "Izz ad-Deeno al-Qassamo (Izadino Kasamo) brigadų" - aukšto rango aktyvistą.
Izraelio kariai
Izraelio kariai
© EPA-ELTA
Per šį reidą vienoje "Hamas" citadelėje, kuris buvo dar vienas Izraelio žingsnis siekiant pažaboti palestiniečių kovotojus, kilo įnirtingas kareivių ir kovotojų mūšis. Dėl kylančios naujos abipusio smurto bangos vis labiau būgštaujama, kad JAV remiamas taikos "kelio gairių" planas gali žlugti.

Greitosios medicinos pagalbos darbuotojai nurodė, kad žuvo 34 metų Jihadas Abu Swerahas (Džihadas Abu Sverahas), į kurio namą, esantį šioje stovykloje, iš sraigtasparnių buvo paleistos mažiausiai trys raketos. Jo tėvas per šį incidentą buvo sužeistas.

Sraigtasparniai buvo iškviesti padėti nedidelei karių grupei, kuri turėjo suimti J.A.Swerahą ir į kurią jo name apsupti palestiniečiai pradėjo svaidyti granatas ir šaudyti iš automatų.

Šis mūšis buvo vienas didžiausių kareivių ir palestiniečių kovotojų susirėmimų Gazos Ruože per pastaruosius kelis mėnesius.

Greitosios medicinos pagalbos darbuotojai, kurie atvyko izraeliečiams atsitraukus, namo griuvėsiuose rado žuvusį J.A.Swerahą.

Vienas Izraelio armijos pareigūnas sakė, kad per intensyvų susišaudymą buvo sužeisti trys kareiviai, kurių vieno sužeidimai yra vidutinio sunkumo, o kitų dviejų - lengvi.

Anksčiau Izraelio pajėgos surengė reidą netoli Egipto sienos esančios pabėgėlių stovyklos pakraštyje, kurio tikslas buvo sunaikinti tunelių tinklą, naudojamą ginklų ir sprogmenų kontrabandai iš Egipto į Gazos Ruožą.

Per šį reidą buvo sunkiai sužeistas vienas "Islamo džihado" kovotojas. Palestiniečių ligoninės darbuotojai sakė, kad jį sužeidė iš tanko paleistas sviedinys ir kad per šį incidentą buvo nesunkiai sužeisti dar šeši žmonės.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.