aA
Nepalo vyriausybės pajėgoms trečiadienį šturmavus maoistų sukilėlių slėptuvę, buvo nukauti mažiausiai 37 kovotojai, o dar kelios dešimtys jų bendražygių buvo sužeisti.
Tai buvo didžiausias susirėmimas nuo rugpjūčio, kai maoistų sukilėliai paskelbė nutraukiantys septynis mėnesius trukusias paliaubas, nes Nepalo vyriausybė nesutiko patenkinti pagrindinio jų reikalavimo dėl konstitucinės asamblėjos.

Kaip pranešė pareigūnai, puolant sukilėlių slėptuvę Rolpos rajono Kuinkoto vietovėje, esančioje už 400 km į vakarus nuo sostinės Katmandu, žuvo ir keturi vyriausybinių pajėgų kariai.

Kruvinas susirėmimas įvyko likus dienai iki maoistų rengiamo visuotinio trijų parų streiko, kurio metu ketinama reikalauti vyriausybės priimti naują konstituciją, galinčią nulemti monarchijos ateitį.

Artinantis streikui oficialusis Katmandu visoje šalyje sustiprino saugumą, naktį sostinėje įvedė komendanto valandą, o motociklininkams uždraudė vežti keleivius.

1996 metais prasidėjęs maoistų, siekiančių panaikinti konstitucinę monarchiją, sukilimas jau pareikalavo daugiau negu 7 200 žmonių aukų ir nualino šalies ekonomiką.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.