aA
Rusijoje ir aplinkiniuose regionuose ŽIV/AIDS užsikrėtusių žmonių skaičius yra maždaug 1,5 mln., o tai beveik prilygsta Afrikos lygiui.
AIDS
Plačiai paplitęs intraveninių narkotikų vartojimas ir prostitucija Rusijoje bei Ukrainoje padidino infekuotų žmonių skaičių labiau nei bet kurioje kitoje pasaulio dalyje.

Maždaug 1 proc. Rusijos gyventojų gali būti užsikrėtę ŽIV. Blogiausiu atveju iki 2010 metų užsikrėtusių žmonių skaičius gali pasiekti 8 mln. Kovai su AIDS trukdė Rusijos vadovų nenoras viešai pripažinti narkotikų ir prostitucijos problemos mastą.

Daugiau nei 250 tūkst. ŽIV aukų jau užregistruota šalyje. Dauguma iš jų yra 15-29 metų. Tačiau daug žmonių nežino, jog jie yra užsikrėtę.

ŽIV/AIDS infekuotų žmonių skaičius Rytų Europoje ir Centrinėje Azijoje kasmet išauga 20 proc., todėl šios šalys turi imtis ryžtingų priemonių, kovodamos su epidemija, neseniai įspėjo Pasaulio banko ekspertai.

Tik geresnis paslaugų prieinamumas ir švietimo programos bei didesnis valstybės ir bažnyčios institucijų bendradarbiavimas gali padėti sustabdyti ŽIV plitimą.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.