aA
Kanados kalėjimų valdančių struktūrų įsakymas išplatinti Manitobos provincijos kalėjimuose bananų, braškių ir vanilės skonio prezervatyvus buvo atšauktas. Anot šios šalies žurnalistų, tokių prezervatyvų platinimas kalinių tarpe – prasto skonio pavyzdys.
prezervatyvai
Valdininkai buvo paskelbę viešą konkursą 10 kalėjimų aprūpinimui prezervatyvais. Trijų skonių prezervatyvų siunta valstybei kainavo 8400 Kanados dolerių (17800 litų). Tačiau užsakymas buvo atšauktas dėl straipsnio vietinėje spaudoje.

Manitobos kalėjimuose norint pristabdyti lytinių ligų plitimą prezervatyvai platinami jau nuo 1998 metų. Pasak žurnalisto, dėl kurio kaliniams neteks paragauti bananinių ir braškinių prezervatyvų, jų skanumas gali ne stabdyti, o skatinti lytinių ligų plitimą.

Tiesa, Kanados vyriausybė, rengusi prezervatyvų pirkimo konkursą, nežinojo, tad tarp užsakytų gumyčių yra ir pasaldintų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.