aA
“Lukoil Baltija” generalinis direktorius Ivanas Paleičikas “Žinių radijo” laidoje “Raktas” pareiškė, kad naftos telkinys D-6, dėl kurio Lietuvoje ir Rusijoje laužoma tiek iečių bus eksploatuojamas bet kokiomis aplinkybėmis. Tačiau jis įsipareigojo būti Lietuvos advokatu “Lukoil” kompanijoje ir gauti reikalingus dokumentus, kurių iki šiol nepajėgė gauti aukščiausi Lietuvos vadovai.
Ivanas Paleičikas
Ivanas Paleičikas
© ELTA
“Pilnumoje sutinku, kad rusai turi padaryti mažiausiai tą, ką mes turime Būtingėje. Ir su taikiais principais mes sutinkame. Aš netgi imu įsipareigojimą atstovauti Lietuvą “Lukoile” tam, kad būtų išspręsti šie klausimai.

Man atrodo, kad problemų tokių didelių nebus, tik reikia konkrečiai dirbti, ir tuos dokumentus gauti – čia nėra kažkokia paslaptis, man atrodo, kad galima. Aš nežinau, iki šiol nebuvau įtrauktas į problemos sprendimą, dabar aš pasakiau, kad taip, aš padėsiu, atstovausiu Lietuvą “Lukoile,” – “Žinių radijo” studijoje kalbėjo I.Paleičikas.

Nepaisant jo viešo įsipareigojimo, Lietuvos žalieji nesutiko atšaukti “Lukoil” boikoto tol, kol, anot jų, viešai ištarti "Lukoil Baltija" vadovo žodžiai nevirs realiais darbais.

Žinių radijas