aA
Klaipėdos visuomenės sveikatos centras ir Švietimo skyrius uždraudė Gedminų pagrindinės mokyklos moksleiviams lankyti mokyklą. Dėl rugpjūčio pabaigoje prasidėjusių renovacijos darbų šioje mokslo įstaigoje ne tik nėra tinkamų sąlygų kokybiškam ugdymo procesui, bet ir gresia pavojus moksleivių saugumui.
Mokinys prie lentos
Mokinys prie lentos
Gedminų pagrindinė mokykla konkursą Pasaulio Banko paskolai gauti laimėjo dar 2001 metais ir buvo viena pirmųjų uostamiestyje gavusi tokią didelę pinigų sumą renovacijai - 2,7 milijono litų. Jie turi būti panaudoti iki šių metų gruodžio 31 dienos.

Mokyklos direktorius Aurelijus Liaudanskas įsitikinęs, jog darbų pradžia buvo vilkinama ne dėl statybininkų ar projektuotojų kaltės, o įstrigo dėl Vyriausybės tarnybų biurokratų nerangumo. „Jokios logikos nėra, kad tris vasaros mėnesius, kada geriausias laikas remontuoti, buvo renkami parašai dėl projekto patvirtinimo“, - piktinosi direktorius. Gedminų pagrindinė mokykla – ne vienintelė Lietuvoje, kuriai galimybė visiškai atnaujinti mokymo įstaigą tapo savotiška našta.

Gedminų pagrindinės mokyklos visiška pertvarka turi būti baigta iki lapkričio 15 dienos. Tačiau A.Liaudanskas netiki, jog viską pavyks iki to laiko padaryti. Mokykla tvarkoma iš esmės: keičiami langai, stogo danga, šiltinamos sienos, grindys, atnaujinamos aktų, sporto salės. Direktorius viliasi, jog moksleiviai į klases galės sugrįžti po rudens atostogų.

Visuomenės sveikatos centro gydytoja higienistė Liuda Potapovienė sakė, jog mokslo metų pradžia buvo šiek tiek nukelta tikintis, jog statybininkai padarys bent pačius svarbiausius darbus. Tačiau pastarųjų pažadai taip ir liko neįgyvendinti, tad rugsėjo 15 dieną nuspręsta oficialiu raštu uždrausti moksleiviams mokytis darbui visiškai neparuoštose patalpose. Tvarkomas stogas, neveikia valgykla, tualetai, keičiami vamzdynai – tokiomis sąlygomis ne tik neįmanoma mokytis, bet ir kyla pavojus sveikatai.