aA
Čečėnų kovotojų lauko vadas Šamilis Basajevas paskelbė apie rengiamą virtinę teroro išpuolių, sąlyginai pavadintą "Atpildo operacija "Bumerangas", kuri planuojama spalio 5 dieną vyksiančių respublikos prezidento rinkimų išvakarėse.
Tai pranešęs dienraštis "Gazeta" pirmadienį išspausdintame straipsnyje rašo, kad kovotojai ketina griebtis smurto visoje Rusijos teritorijoje, ir ypač ten, iš kur buvo siunčiami kariškiai ir milicininkai dalyvauti antiteroristinėje operacijoje.

Gavus tokių žinių, jėgos struktūros didelėse Šiaurės Kaukazo gyvenvietėse jau dirba sustiprintu režimu.

Čečėnų sukilėlių tinklalapiuose paskelbtame Š.Basajevo interviu sakoma, kad atakų vykdytojais taps mirtininkai, specialiai parengti vahabitų stovyklose. Bauginimo akcijas ketinama vykdyti ne vien pasitelkus sprogmenis.

Kaip antradienį informavo regioninis operatyvinis štabas, čečėnų teroristų arsenale esama stiprių cheminių preparatų. Sulaikyti kovotojai šių metų rugpjūtį per kvotas papasakojo, kad čečėnų kovotojų lyderiai aktyviai svarsto nuodų panaudojimo galimybę.

Pasak štabo atstovų, tokių teroro aktų aukomis pirmiausia gali tapti respublikos gyventojai, kurie, skirtingai nei kariškiai, neturi specialių apsaugos priemonių.

"Gazeta" rašo, kad pirmadienį įvykęs sprogimas prie Federalinės saugumo tarnybos (FST) valdybos Magase (Ingušija), per kurį du žmonės žuvo ir dar 28 buvo sužeisti, galėjo būti pirmasis iš Š.Basajevo suplanuotų teroro aktų serijos.

"Kol kas atsakomybės už teroro aktą Ingušijos sostinėje niekas neprisiėmė. Bet braižas pažįstamas: nesunku numanyti, kad jo užsakovas yra arba sprogimus žadėjęs Basajevas, arba jo artimiausias bendražygis ir toks pat mirtininkų rengėjas Abu al Walidas (Abu Validas)", - rašo laikraštis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.