aA
Lietuvos Prezidento Rolando Pakso teigimu, vizitas į Pietų Kaukazą buvo labai svarbus strateginių partnerių - Europos Sąjungos ir NATO atžvilgiu. Prezidentas taip pat atmeta Lietuvoje pasigirdusius svarstymus, esą užuot vykus į Gruziją ir Armėniją, verčiau dalyvauti Jungtinių Tautų Generalinės asamblėjos sesijoje Niujorke ar Europos krepšinio čempionato finale.
Rolandas Paksas
Rolandas Paksas
© ELTA
"Europos Sąjunga ir NATO skiria labai didelį dėmesį Pietų Kaukazo regionui ir jei mes, kaip atsakinga ES narė, galim padaryti žingsnius į tą pusę, tai mes veikiam labai teisingai", - sakė Lietuvos Prezidentas antradienį Vilniaus oro uoste ką tik grįžęs po oficialių vizitų Gruzijoje ir Armėnijoje.

R.Paksas taip pat pabrėžė regioninio bendradarbiavimo pagal formulę 3 plius 3 svarbą. Bendradarbiavimas pagal tokią formulę turėtų sujungti tris Baltijos ir tris Pietų Kaukazo valstybes. Šis pasiūlymas buvo pateiktas Gruzijos ir Armėnijos sostinėse.

Vilniaus oro uoste Prezidentas taip pat pažymėjo, kad vizito metu buvo kalbėta apie tiesioginį bendradarbiavimą kultūros, mokslo, ekonomikos srityse.

"Šitas vizitas deda pagrindus tolimai perspektyvai. Mes turim žiūrėti 4-5 metus į priekį. Aš džiaugiuosi, kad mūsų verslininkai jau šiandien surado kontraktų", sakė R.Paksas.

Kalbėdamas apie Švedijoje vykusio Europos krepšinio čempionato finalą R.Paksas sakė, kad džiaugiasi už žmones, turėjusius galimybę jame dalyvauti.

"Aš džiaugiuosi už tuos žmones, kurie turėjo galimybę nuvykti į Švediją ir sirgti už mūsų komandą, žaviuosi ir džiaugiuosi tais žmonėmis, kurie sutiko mūsų komandą Kaune", sakė R.Paksas.

Prezidentas taip pat sakė, kad visa Lietuvos delegacija Armėnijoje sirgo ne mažiau už tuos žmones, kurie buvo Švedijoje ar Lietuvoje.

Kalbėdamas apie svarstymus, esą reikėję vykti į Jungtines Tautas, Prezidentas R. Paksas sakė, jog šią organizaciją jis aplankysiąs būsimo vizito į JAV metu.

Pasak R.Pakso, JT Generalinės asamblėjos sesijoje Lietuvai atstovausiąs užsienio reikalų ministras.

"Čia aš nematau problemų. Problemų aš matau kitur, kad būtent ne visi politikai yra susitaikę su dabar esančia realybe, kai kurie politikai pradėjo rengtis Seimo rinkimams ir galbūt yra suinteresuoti, kad į Seimą patektų kuo mažiau partijų, palaikančių Prezidento programą", - sakė R. Paksas.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.