aA
Švietimo ir mokslo ministras Algirdas Monkevičius ir finansų ministrė Dalia Grybauskaitė aptarė švietimo finansavimo ir kitų metų biudžeto formavimo klausimus. Ministrai sutarė ieškoti galimybių jau nuo kitų metų didinti mokytojų ir mokslo darbuotojų atlygimus, sakoma pranešime spaudai.
Algirdas Monkevičius
Algirdas Monkevičius
© DELFI
Jau šiemet yra didinamas švietimo sistemoje dirbančių (mokyklų) bibliotekininkų darbo užmokestis. Tam skiriama 1,5 mln. Lt.

Galutinai sutarta, kad nuo 2004 m. sausio 1 d. didės ir moksleivio krepšelis, jis sieks 1555 Lt. Prie šių metų moksleivio krepšelio bus pridėta po 17 Lt, kurie bus skirti vadovėliams, mokymo priemonėms ir mokytojų kvalifikacijai tobulinti.

Tai pat moksleivio krepšelyje bus numatyti pinigai socialinių pedagogų atlyginimams. Iki šiol socialinių pedagogų etatus finansavo Švietimo ir mokslo ministerija ir savivaldybės. Moksleivio krepšelyje bus numatyta lėšų ir priešmokykliniam ugdymui.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.