aA
Lietuvos laisvės sąjungos lyderis parlamentaras Vytautas Šustauskas antradienį prieš vidurdienį Seime pasijuto blogai ir buvo skubiai išgabentas į ligoninę greitosios pagalbos automobiliu. Kaip BNS telefonu sakė V.Šustauskas, jis blogai pasijuto išgėręs Seimo restorane kavos.
Vytautas Šustauskas
Vytautas Šustauskas
© ELTA
"Pasidarė silpna, tamsu akyse. Vos nuėjau iki medicinos punkto", - sakė jis.

Seimo medicinos punkte parlamentarui buvo pamatuotas kraujo spaudimas. Anot kraujospūdį matavusios medikės, jis buvo "kritiškai mažas".

Iš Seimo parlamentaras greitosios pagalbos automobiliu buvo išvežtas į Greitosios pagalbos Toksikologijos skyrių.

Seimo narys teigia niekada neturėjęs problemų dėl žemo spaudimo, priešingai - jis nuolatos vartoja vaistus nuo per aukšto spaudimo.

Perdozavus tokių vaistų, spaudimas taip pat gali per daug sumažėti, tačiau pats V.Šustauskas įtaria, jog jį buvo bandyta nunuodyti.

Tai Lietuvos laisvės sąjungos lyderis sieja su ketinimais spalį surengti prie Seimo mitingą prieš "prieš nusikalstamą politinį susivienijimą ir kontrabandos "stogus".

Taip rašoma Lietuvos laisvės sąjungos pareiškime spaudai, paskelbtame praėjus mažiau nei valandai po to, kai V.Šustauskas buvo išvežtas į ligoninę.

Seimo restoraną, valgyklą ir kavinę valdančios valstybės įmonės "Greminta" direktorė Vidmanta Žižienė paskelbė pareiškimą, kuriame apgailestauja dėl Seimo nario mestų įtarimų.

"Greminta", besirūpinančiai Seimo narių, jų svečių, kanceliarijos darbuotojų maitinimu, tai itin skaudus ir nepagrįstas kaltinimas", - teigiama pareiškime, pažymint, jog iki šiol Seime nebuvo užfiksuota nė vieno apsinuodijimo maistu atvejo.

Be to, savo pareiškime įmonės vadovė teigia, jog jau užsisakęs Seimo restorane kavos ir kiaušinienės V.Šustauskas pasiteiravo padavėjos, ar ji nebus užnuodyta.

"Apie V.Šustausko sveikatą ne sykį viešai diskutuota, bet kuo čia dėta "Gremintos" kiaušinienė?", - klausimas pareiškime.

"Greminta" vadovybė kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją dėl jai mesto įtarimo šešėlio.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.