aA
Europos Sąjunga (ES) dvejų metų laikotarpiu jau gali turėti savo konstituciją, sekmadienį pareiškė Prancūzijos prezidentas Jacquesas Chiracas (Žakas Širakas), pradėjęs vizitą Vokietijoje.
Šis pareiškimas turėtų maloniai glostyti Vokietijos vadovybės, kuri skubina tolesnę ES integraciją, ausis. Tačiau sykiu gali sukelti nerimą tokioms ES narėms, kaip Didžioji Britanija, kuri nėra tikra dėl glaudesnės ES integracijos privalumų.

"Mano požiūriu, šį klausimą galima greitai išspręsti, nes tai būtina", sakė J. Chiracas bendrame televizijos interviu su Gerhardu Schroederiu (Gerhardu Šrėderiu).

ES konstitucija yra "klausimas, kurio sprendimo terminai matuojami ne tiek metais, kiek mėnesiais. Galbūt vieneriais ar dvejais metais", sakė J. Chiracas.

ES konstitucija yra Vokietijos UR ministro Joschkos Fischerio (Joškos Fišerio) pasiūlytos Europos ateities vizijos esminė dalis. Prieš kelis mėnesius pasakytoje kalboje J. Fischeris taip pat siūlė įkurti dvejų rūmų ES parlamentą ir centrinę vyriausybę.

J. Chiracas tvirtino, jog ši J. Fischerio kalba buvo pasakyta "tinkamu momentu, ir joje buvo pasiūlyti konkretūs sprendimai".

Antradienį J. Chiracas Vokietijos parlamente Reichstage sakys kalbą, kurioje išdėstys Prancūzijos pirmininkavimo ES, prasidėsiančio liepos 1 dieną, prioritetus. Prancūzijos prezidentas bus pirmas užsienio šalies vadovas, kuris sakys kalbą restauruotame parlamento pastate.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.