aA
Lyderė tarp pasaulio ilgaamžių - japonė Kamato Hongo - antradienį atšventė savo 116-ąjį gimtadienį. Japonijoje čempionė neužleidžia savo pozicijų jau penktus metus, nuo 1999-ųjų balandžio, o seniausia planetos gyventoja, kaip teigia Gineso rekordų knyga, ji tapo 2002 metų kovo mėnesį.
seniausia pasaulio gyventoja
© EPA-ELTA
Pagal savo amžių K. Hongo yra palyginti sveika ir nesiskundžia apetitu. Ji mėgsta ryžius ir miso sriubą, o kartais netgi "šoka" rankomis, skambant tradicinei jos gimtosios Tokunosimos salos šalies pietuose muzikai.

Rekordininkė gyvena pagal savotišką grafiką - dvi paras paeiliui miega, po to tiek pat laiko nesumerkia akių. Neaišku, ar toks režimas yra jos ilgaamžiškumo padarinys, ar priežastis. Rugpjūčio pabaigoje artimieji nusprendė pirma laiko atšvęsti artėjančią senutės gimimo dieną, bet maždaug 140 svečių taip ir nepavyko jos pasveikinti, kadangi iškilmes ji pramiegojo.

K. Hongo prižiūri jos 79 metų amžiaus duktė, kuri, beje, negali pasigirti puikia sveikata ir guli vienoje ligoninės palatoje su motina, kuri kartkartėmis ją vis paauklėja. Ilgaamžė turėjo septynis vaikus, bet tris ji jau pergyveno. Bendras jos anūkų, proanūkių ir proproanūkių skaičius beveik pasiekė šimtą.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.