aA
Jonavoje į konfliktą su krepšinio aistruoliais įsivėlę pabėgėliai iš Rusijos suplėšė Lietuvos valstybės vėliavą. Konfliktas tarp grupės lietuvių ir Ruklos pabėgėlių priėmimo centre gyvenančių Rusijos piliečių įsiplieskė pirmadienį vakare prie parduotuvės.
Lietuvos vėliava
Lietuvos vėliava
© ELTA
Grupė jonaviečių buvo sugrįžusi iš Kauno, kur vyko Lietuvos krepšinio rinktinės sutikimas.

Kaip sakė Jonavos policijos komisaras Aigerdas Skrolis, pirmadienio vakarą Jonavos miesto gatvėse buvo daug jaunimo, daugelis jų toliau šventė Lietuvos rinktinės pergalę Europos krepšinio čempionate.

Kaip pranešė Policijos departamentas, lietuvaičiams ir Rusijos piliečiams susikivirčijus, užvirė grumtynės, per kurias sumušti trys 29-erių, 25-erių ir 19-kos metų Rusijos piliečiai.

Maždaug po valandos grupė Rusijos piliečių sugrįžo į įvykio vietą ir iš lietuvių jaunuolių atėmę Lietuvos valstybės vėliavą, ją suplėšė.

Valstybės simbolio išniekinimu įtariami Ruklos pabėgėlių priėmimo centro gyventojai 22-ejų metų E.E. ir 25-erių metų Š.D. uždaryti į areštinę.

Dėl šio įvykio Jonavos rajono policijos komisariatas pradėjo ikiteisminį tyrimą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.