aA
Vokietis šuolininkas su kartimi Timas Lobingeris gali būti nubaustas už tai, kad apnuogino savo užpakalį prieš minią per pasaulio atletų čempionato finalą Monake, pirmadienį pranešė čempionato organizatoriai. IAAF (International Amateur Athletic Federation – Tarptautinė mėgėjų atletų federacija) atstovas Nickas Daviesas (Nikas Deivisas) sakė, kad pareigūnai tyrė šį atvejį, ir buvo panašu, kad iš T. Lobingerio prizo, kurį jis laimėjo per savaitgalio varžybas Monake, bus atimta 5000 dolerių (apie 15 300 litų).
T. Lobingeris Vokietijoje garsėja savo iššaukiančiu elgesiu. Laimėjęs varžybas Monake jis be kelnių apibėgo „garbės ratą“ prieš visą minią, kurioje taip pat buvo ir Monako karališkosios šeimos atstovai.

Vokietijos žurnalistams Lobingeris sakė, kad tai buvo spontaniškas poelgis. Be viso kito jis norėjo išreikšti pasipriešinimą naujoms taisyklėms, kurios sutrumpino laiką tarp šuolių.

„Mes negalime toleruoti tokio elgesio“, - sakė N. Daviesas.

Prieš nuspręsdami ar taikyti sankcijas, Vokietijos sporto federacijos (DLV) pareigūnai laukė IAAF ataskaitos.

„Toks elgesys yra netinkamas ir visai nejuokingas. Mes paaiškinsim Timui, kad panašus elgesys nebus toleruojamas“, - sakė DLV prezidentas Clemensas (Klemensas) Prokopas.

„Mes visi žinome Timo sugebėjimus pasirodyti. Bet net esant didelei įtampai tokių svarbių varžybų metu, tokie dalykai čia visiškai netinka. Tai nepadorus ir netinkantis sportininkui elgesys“, - sakė C. Prokopas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.