aA
Rusija teigiamai vertina arabų šalių grupės pasiūlytą Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos rezoliucijos projektą, raginantį Izraelį garantuoti palestiniečių lyderio Yassero Arafato (Jasiro Arafato) saugumą.
Yasser Arafat
Yasser Arafat
Pirmadienį šis projektas bus svarstomas Saugumo Tarybos posėdyje Niujorke. "Rezoliucijos projekte esama teiginių, kurie iš esmės nesiskiria nuo Rusijos pozicijos", - pareiškė interviu pirmadienį vakare Rusijos užsienio reikalų ministro pavaduotojas Jurijus Fedotovas.

Anksčiau Izraelio vyriausybė pareiškė ketinanti "pašalinti" Y.Arafatą, pavadinusi jį "akivaizdžia kliūtimi bet kokių mėginimų taikiai sureguliuoti Izraelio ir palestiniečių santykius kelyje".

J.Fedotovas pabrėžė, kad "Rusija pareiškė, jog bet kokie bandymai deportuoti Arafatą, juo labiau fiziškai su juo susidoroti, galėtų tapti pražūtingi taikos procesui, prilygtų dideliam sprogimui visame regione".

"Atitinkamus pareiškimus paskelbė daugelio šalių vadovai. Mes tikimės, kad Izraelis įsiklausys į šią nuomonę", - sakė ministro pavaduotojas.

J.Fedotovas taip pat pabrėžė, kad Saugumo Taryba ir tarptautinė bendrija privalo daryti aktyvesnį poveikį konflikto šalims, kad šios laikytųsi savo įsipareigojimų, taip pat ir susijusių su taikos "kelio gairių" planu, kurį parengė Rusija, JAV, Europos Sąjunga ir JT.

Atsakydamas į žurnalistų klausimą J.Fedotovas pranešė, kad Saugumo Tarybos posėdyje pirmadienį nebus keliamas klausimas dėl taikdarių siuntimo į palestiniečių ir Izraelio konflikto zoną.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.