aA
Vienam Čekijos vyriškiui teismas priteisė 900 tūkst. kronų (98 tūkst. litų) kompensaciją už tai, kad jo buvusi mergina apgaulės būdu išgavo jo spermos. Jitka Bučalova pasinaudojo Tomo Kasparo sėkla, kad pastotų, ir vėliau paprašė jo padėti išlaikyti vaikus. Šioje byloje, kuri Čekijoje neturi precedento, Prahos teismas nusprendė, kad 2002 metais dvynukus pagimdžiusi J.Bučalova piktnaudžiavo 36 metų T.Kasparo sperma.
Ji turės sumokėti Tomui 50 tūkst. kronų (apie 5, 2 tūkst. litų), o Gesto vaisingumo klinika - 100 tūkst. kronų (10, 4 tūkst. litų) kompensaciją.

Teismas priėmė T.Kasparui palankų sprendimą, kai jis 1999 metais pasiskundė, kad J.Bučalova paprašė jo duoti savo spermos, kad gydytojai pagal ją galėtų nustatyti jai tinkamiausias kontracepcijos priemones.

Apeliaciją dėl šio nuosprendžio padavusi klinika teigė, jog T.Kasparas pritarė, kad jo sperma būtų panaudota dirbtiniam apvaisinimui.

J.Bučalova taip pat tikino, kad jos draugas žinojęs, kam bus skirta jo sėkla.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.