aA
Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjunga (VNDPS) ketina inicijuoti partijų kreipimąsi į aukščiausią šalies valdžią, kuriame paragins išreikšti politinę valią dėl bylų nutraukimo kelius blokavusiems žemdirbiams.
Žemdirbiai
Žemdirbiai
© ELTA
Pirmadienį spaudos konferencijoje Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjungos pirmininkė, Seimo narė Kazimiera Prunskienė sakė, kad tokį dokumentą ketina paremti Lietuvos krikščionys demokratai, liberaldemokratai, Nacionalinė centro partija. Tai sutarta savaitgalį Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjungos sąskrydyje diskutuojant su šių partijų lyderiais.

Debatai su liberaldemokratų, krikščionių demokratų ir Nacionalinės centro partijos atstovais parodė, pasak K.Prunskienės, kad sąvoka - vidurio politinė orientacija - turi prasmę.

"Šios orientacijos partijos randa bendrą kalbą principiniais klausimais, kas yra svarbu suformuojant būsimiems Seimo rinkimams trečią galimybę", pažymėjo K. Prunskienė. Anot jos, be dabartinės valdančiosios daugumos bei liberalų ir konservatorių opozicijos, matoma trečioji jėga - politinių partijų grupė, kuri prisistato kaip vidurio ar centro dešinioji grupė.

Pasak K.Prunskienės, artimiausiu laiku šių keturių partijų lyderiai, siekiant apginti nuo persekiojimo žemdirbius, sieks susitikti su šalies Prezidentu Rolandu Paksu.

"Žemdirbių akcija buvo išprovokuota Vyriausybės vykdomos politikos. Valdžios aiški ir vienareikšmė pozicija galėtų būti svarbi nutraukiant žemdirbių persekiojimą", sakė K. Prunskienė.

Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjungos pirmininkės pirmasis pavaduotojas, Seimo narys Ramūnas Karbauskis pažymėjo, kad labiausiai pasigendama Lietuvos Prezidento R. Pakso pozicijos dėl žemdirbių persekiojimo.

Jis taip pat neatmetė galimybės, kad Seimo Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų frakcija gali tapti opozicine.

"Jeigu Vyriausybė kitų metų valstybės biudžeto projekte nenumatys skirti žemdirbiams 55 procentų tiesioginių išmokų Europos Sąjungos lygio, jeigu nesureguliuos pieno supirkimo kainų, mūsų Seimo frakcija pasiskelbs opozicine", pridūrė parlamentaras.

R.Karbauskio nuomone, tai būtų absoliutus noras sužlugdyti tą sritį Lietuvoje, kuri "galėtų ateityje dėti auksinius kiaušinius".

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.