aA
Įtariami marksistų sukilėliai penktadienį Kolumbijos "Dingusiame mieste" džiunglėmis apaugusiuose kalnuose pagrobė aštuonis užsienio turistus, sekmadienį pranešė pareigūnai. Keturių izraeliečių, dviejų britų, vokiečio ir ispano šalies šiaurės rytuose, Siera Nevados kalnuose, ieško apie 2 tūkst. kareivių ir policininkų.
"Blackhawk" sraigtasparnis
"Blackhawk" sraigtasparnis
© EPA-ELTA
Operacijoje naudojami JAV gamybos sraigtasparniai "Black Hawk".

Pagrobėjai, kurie paleido su turistais keliavusį gidą, tikriausiai priklauso Kolumbijos revoliucinėms ginkluotosioms pajėgoms (FARC) - marksistų partizanų grupuotei, kuri kasmet pagrobia šimtus žmonių savo 39 metus trunkančiai kovai finansuoti.

Žmonių grobimai smarkiai pakenkė gamtos grožiu ir kultūros paminklais garsėjančios šalies turizmo industrijai.

Išvaduojama tik labai nedaug FARC pagrobtų žmonių - dauguma jų paleidžiami tik sumokėjus išpirką.

Senovinį "Dingusį miestą", kuris ispaniškai vadinamas "Siudad Perdida", galima pasiekti tik po kelių dienų žygio Siera Nevados džiunglių takais. Jo griuvėsiai buvo atrasti tik 8-ajame dešimtmetyje; manoma, kad miestas buvo pastatytas maždaug 500 m. prieš mūsų erą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.