aA
Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) bei Vilniaus teritorinės muitinės Kenos geležinkelio posto pareigūnai Lietuvos traukinyje Maskva-Kaunas įrengtoje slėptuvėje aptiko kontrabandinių prekių siuntą.
Kontrabandinės prekės
Kontrabandinės prekės (MKT nuotrauka)
Po anglimis paslėptų kvepalų, kompaktinių plokštelių, cigarečių ir alkoholini gėrimų vertė - daugiau nei 12 tūkst. litų, pranešė MKT.

Gavę pranešimą anoniminiu pasitikėjimo telefonu, apie 7 val. praėjusį šeštadienį MKT bei Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai Kenos geležinkelio stotyje patikrino iš Maskvos į Kauną vykstantį traukinį.

Trečiajame traukinio vagone buvo aptikta išradingai įrengta slėptuvė: kontrabandos siunta paslėpta po vagonu esančioje anglių saugykloje. Tam anglies talpos grindyse buvo išpjauta skylė, ji uždengta skardos lakštu ir ant viršaus užpiltos anglys.

MKT pareigūnų manymu, šia slėptuve aiškiai naudotasi jau nebe pirmą kartą.

Talpoje buvo aptikta įvairių kontrabandinių prekių: 27 rūšių kvepalų, beveik 300 kompaktinių plokštelių su kompiuteriniais žaidimais, cigarečių "Tri korolia", "West Lights" bei alkoholinių gėrimų.

Tęsiant detalų muitinį tikrinama, plackartinio vagono pirmoje ir antroje kupė buvo rasta sukrauta iš keleivių surinkta patalynė, kurioje muitinės kriminalistai taip pat aptiko kontrabandinių cigarečių "Prima Serebrennaja" blokus.

Kontrabandinių prekių gabenimu įtartos vagono Nr.3 palydovės Lietuvos pilietės I.B. ir T.U. buvo išlaipintos iš traukinio. Joms Kenos geležinkelio posto pareigūnai surašė administracinių teisės pažeidimų protokolus.

Asmenys, turintys informacijos apie slepiamą ir gabenamą kontrabandą, gali pranešti apie tai muitinės pareigūnams šiais telefonais: Lietuvos muitinės pasitikėjimo telefonas (visą parą) 85 212 49 77 Muitinės kriminalinės tarnybos telefonas 85 274 8000.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.