aA
Švedijos policija paskelbė vyro, kurį galbūt galima įtarti šalies užsienio reikalų ministrės Annos Lindh (Anos Lind) nužudymu, nuotraukas, tačiau jos bylos tyrimo į priekį smarkiai nepastūmėjo.
Įtariamasis Annos Lindh nužudymu
Rugsėjo 14 d. Švedijos policijos išplatintuose videokadruose - parduotuvės Stokholmo centre lankytojas, kurį kameros užfiksavo rugsėjo 10 d., kai parduotuvėje buvo peiliu subadyta užsienio reikalų ministrė Anna Lindh. Šis vyras įtariamas ministrės nužudymu.
© ELTA
"Pranešimų apie nusikaltinimo detales srautas kiek padidėjo, tačiau ne taip, kaip tikėjomės", - pirmadienį sakė Stokholmo policijos atstovas spaudai Matsas Nylenas (Matsas Niulenas), kuris kalbėjo beveik 12 valandų po to, kai policijos tinklalapyje buvo paskelbtos minimos nuotraukos.

A.Lindh trečiadienį Švedijos sostinės prabangiame prekybos centre NK buvo mirtinai subadyta peiliu. Pareigūnai nurodo po žiauraus ministrės nužudymo gavę daugiau kaip 2 tūkst. įvairių pranešimų apie nusikaltinimo detales, tačiau nei nuotraukose matomo vyro asmenybė, nei įtariamasis ar įtariamieji dar nenustatyti.

Policija ragina visus, kurie turi kokios nors informacijos, galinčios padėti tyrimui, susisiekti su pareigūnais.

Internete paskelbtose nuotraukose matyti apyjaunis, nusiskutęs kaukazietiškos išvaizdos vyras ilgokais tamsiais plaukais, vaikštinėjantis NK sporto prekių skyriuje. Šis skyrius yra antrajame pastato aukšte, o A.Lindh buvo užpulta pirmajame aukšte.

Atrodo, kad nuotraukose užfiksuotas lieknas sportiško sudėjimo vyras ramiai vaikštinėja. Jis dėvėjo gelsvai žalios spalvos kelnes ir pilką "Nike" megztinį, buvo užsidėjęs mėlyną beisbolo kepuraitę. Rankose jis nieko neturėjo, bet megztinis ir kelnės buvo su didelėmis kišenėmis.

Tuo tarpu peilį, kuriuo buvo subadyta ministrė, ketinama nusiųsti į vieną Didžiosios Britanijos teismo ekspertizių laboratoriją , sekmadienį pranešė švedų naujienų agentūra TT.

Policija nustatė, kad Stokholmo centre esančiame prekybos centre rastas peilis yra nusikaltimo įrankis, tačiau ant jo nerado jokių pirštų atspaudų.

Tokius standartinius peilius su plieniniais ašmenimis ir raudonu plastikiniu kotu per išvykas ar laisvalaikio užsiėmimus naudoja tūkstančiai švedų. Jis kainuoja mažiau nei 30 litų.

Švedų teisėsaugos pareigūnai viliasi, kad Birmingemo teismo ekspertizių centro mokslininkai, kurie gali naudotis tobulesne įranga, nei geriausių Švedijos laboratorijų darbuotojai, ant peilio aptiks užpuoliko DNR pėdsakų, nurodė TT.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.