aA
Teniso žvaigždžių Venus ir Serenos Williams (Vinus ir Serenos Viljams) vyresnioji sesuo sekmadienį per kivirčą skurdžiame Los Andželo priemiestyje buvo nušauta, pranešė policija.
Oracena Prais ir Yetunde Price
Oracena Prais ir Yetunde Price
© EPA-ELTA
Incidentas įvyko prie apleisto namo, kuriame anksčiau gyveno šeima. 31 metų Yetunde Price (Jetund Prais) buvo nušauta maždaug 0 val. 15 min. vietos (10 val. 15 min. Lietuvos) laiku, apie 30 km į pietus nuo Los Andželo esančiame Komptone, sakė šerifo pavaduotoja Alba Yates (Alba Jeits).

Įtariama žmogžudystė įvyko po to, kai vietos gyventojai susikivirčijo su Y.Price. Garsiųjų tenisininkių sesuo su kažkokiu vyru, kurio pavardė nenurodoma, važiavo baltu sportiniu automobiliu, sakė A.Yates.

Y.Price bendrakeleivis nenukentėjo; policija rengiasi jį apklausti. Kokie buvo Y.Price santykiai su šiuo vyru ir kas vairavo automobilį, neaišku.

Policija iš pradžių buvo apsupusi minėtą namą, kuriame, kaip manyta, buvo užsibarikadavę nuo vieno iki trijų įtariamųjų. Tačiau vėliau nustatyta, kad įtariamieji pabėgo policijai dar nespėjus atvykti. Rajone tebedirba žmonės iš žmogžudysčių tyrimo skyriaus, taip pat - kovos su narkotikais ir organizuotu nusikalstamumu pareigūnai.

Policija apklausia kelis liudininkus ir ketina kai kuriuos jų sulaikyti, tačiau apie areštus kol kas nepranešama.

Y.Price mirė nuvežta į vietos ligoninę, nuo šautinių krūtinės žaizdų.

Jai Los Andžele priklausė vienas grožio salonas, ji dirbo asmenine savo seserų asistente ir augino tris vaikus, sakė Williamsų šeimos advokatas Kevenas Davisas (Kevinas Deivisas).

Šeimos atstovė spaudai Raymone Bain (Reimon Bein) nurodė, kad abi tenisininkės buvo išvykusios: "Venus buvo (JAV) Rytų pakrantėje, o Serena filmavosi Toronte".

Nusikaltimo aplinkybes tiriantys pareigūnai stengiasi išsiaiškinti, kodėl Y.Price ir jos bendrakeleivis atvyko į skurdų Komptono rajoną, kuriame gyvena daugiausia juodaodžiai ir išeiviai iš Lotynų Amerikos.

23 metų Venus ir Serena, kuriai šį mėnesį sukaks 22 metai, yra jauniausios iš penkių Richardo ir Oracene Williamsų (Ričardo ir Orasen Viljamsų), kurie dabar yra išsiskyrę, dukterų. Šeima iš pradžių gyveno Komptone, bet vėliau persikraustė į Floridą, kur būsimosios teniso čempionės lankė treniruočių stovyklą perspektyviausiems jauniems žaidėjams.

Serena laikoma trečiąja tenisininke pasaulyje, o Venus - šeštąja. Venus yra laimėjusi du Vimbldono turnyrus ir du atvirus JAV čempionatus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.