aA
Paklaustas, ar neketina grįžti į aktyvią politiką, A. Brazauskas teigė, kad prieš dvejus metus atsisakė kandidatuoti antrajai prezidento kadencijai, nes matė šalies pažangą, Lietuva neatsiliko nuo kaimyninių Latvijos ir Estijos, taip pat norėjo užleisti vietą jauniems žmonėms.

"Maniau, kad Lietuva jau žygiuoja į priekį, ir tokie kaip aš gal jau nebereikalingi, nes yra daug gero ir gabaus jaunimo", kalbėjo buvęs Lietuvos vadovas.

Jis pažymėjo, jog, praėjus dvejiems metams, jam kaip piliečiui neramu ir skaudu, kad "mes ir mūsų valstybė grimztame į ekonominį chaosą, į žmonių nepasitenkinimo liūną, nedarbą".

A. Brazauskas prisipažino, kad jam "knieti ir norisi ne karjeros tikslais" dalyvauti šalies gyvenime ir pasiūlyti savo paslaugas.

Tačiau radijo korespondentas nepaklausė, o pats A. Brazauskas nepaaiškino, kaip jis įsivaizduoja galįs aktyviai dalyvauti šalies politiniame gyvenime.

Baigęs prezidento kadenciją, A. Brazauskas 1998 metais įkūrė savo vardo fondą, kuris rūpinasi jaunųjų politikų mokymu ir lavinimu.

Apžvelgdamas artėjantį nepriklausomybės atkūrimo dešimtmetį, A. Brazauskas teigė manąs, kad buvo galima pažengti toliau.

Vieną priežasčių jis nurodė partinio valdymo principų dominavimą prieš valstybės interesus, ypač pastaruoju metu.

"Taip negali būti, kad viena partija galėtų diktuoti visam valstybės gyvenimui", sakė A. Brazauskas.

A. Brazauskas Lietuvos prezidentu buvo 1993-1998 metais. Tuo laikotarpiu jis buvo populiariausias šalies politikas, vienas populiariausių tebelieka ir dabar.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.