aA
Buvęs Centrinės žvalgybos valdybos (CIA - Central Intelligence Agency) šnipas, kadaise parašęs knygą, atskleidžiančią kolegų agentų tapatybes, vėl pasirodė viešumoje - šį kartą įkūręs interneto svetainę Kuboje.
65 metų Philipas Agee’as buvo pripažintas grėsmingu JAV nacionaliniam saugumui, kai 1975 jo knygoje buvo aprašytos operacijos Lotynų Amerikoje detalės ir pateiktas 22 puslapių šnipų sąrašas.

1979 jis pasikeitė pasą ir nuo to laiko gyveno įvairiuose Europos didmiesčiuose, o šiais metais persikėlė į Kubą, praneša “The New York Post”.

Jis teigia, kad jo verslas - pirmoji nepriklausoma JAV įmonė saloje per 40 metų - padės amerikiečiams aplankyti Kubą nepaisant įvažiavimo apribojimų ir prekybos draudimo.

“Aš norėčiau priversti žmones ignoruoti įstatymą. Mano tikslas - suniekinti įstatymą taip, kaip mūsų proseneliai niekino draudimus.”

Klientai, pirkdami savo atostogų keliones interneto svetainėje www.Cubalinda.com, pinigus mokės į Europoje registruotos įmonės sąskaitą, nes JAV įstatymai draudžia jos piliečiams pervesti pinigus tiesiai į Kubos bankų sąskaitas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.