aA
Prieš 3 savaites radijo stotis "M1 plius" ėmė transliuoti reklamą, raginančią žmones birželio 24 d. rinktis ir rikiuotis į vieną eilę palei jūrą, kairėje pusėje nuo Palangos tilto.

Savanoriams buvo žadama išdalyti naujus "M1 plius" marškinėlius, kuriuos apsivilkę ir 3 minutes pastovėję susikibę už rankų jie taptų naujo rekordo dalyviais. Organizatoriai sakė nežiną, ar panašus rekordas kada nors buvo užfiksuotas Lietuvoje ir pasaulyje.

pecialiai šiai akcijai "M1 plius" ir "Utenos trikotažas" pagamino 2 tūkst. marškinėlių. "Įsivaizdavom, kad apie 2 tūkst. žmonių mes tikrai galime sukviesti, - sakė "M1 plius" reklamos vadybininkas Vytautas Starkus. - Sprendžiant iš to, kaip jie čia renkasi, galbūt būtų pavykę pakviesti ir daugiau".

V.Starkus pasakojo, kad jei norintiesiems pritrūktų marškinėlių, "M1 plius" darbuotojai jiems turi paruošę įvairių kitokių malonių menkniekių: tušinukų bei ženkliukų. "Dalyti marškinėlių iki pat Klaipėdos tikrai negalėtume", - šyptelėjo jis.

Norinčiųjų sudalyvauti rekorde buvo daug, bet dar daugiau - gauti nemokamus "M1 plius" marškinėlius. Kai tik organizatoriai pradėjo juos dalyti, žmonių grandinėje iš karto padaugėjo. Pagal taisykles gavus marškinėlius, reikėjo jų nesivilkti, toliau stovėti eilėje ir laukti ženklo, kada visiems draugiškai reikės jais pasipuošti ir susikabinti už rankų.

Tačiau nemaža dalis gavusiųjų marškinėlius grūdosi juos į krepšius, kišosi po pažastimis, vilkosi iš karto ir kulniavo patenkinti tolyn, spjovę į visus esamus ar būsimus rekordus.

Beje, daug paplūdimyje gulinčių žmonių nieko nežinojo apie naują Lietuvos rekordą, tačiau viena ausimi buvo girdėję, kad kažką dalys.

"Laimės juostos" sumanytojai sugalvojo, kad žmonėms užteks pastovėti karštyje 3 minutes, kad agentūra "Factum" užfiksuotų įvykį. 5 minutės, jų manymu, būtų per ilgai: "Saulė, karšta..." Nors grandinės eiliniai, norėję nemokamai gauti marškinėlius, į paplūdimį pradėjo rinktis jau 10 val. ir karštyje išstovėjo 2 val. Rekordas turėtų būti užfiksuotas pagal išdalytų marškinėlių skaičių, nors nemaža dalis jų "nutekėjo į krūmus". "Jau vakar girdėjome, kad Palangoje žmonės šnekėjo, jog čia dalysime marškinėlius, sakė V.Starkus. - Toks jau lietuvių būdas: kur nemokamai, ten gerai. Bet vis tiek manau, kad daugelis čia atėjo vedami azarto". V.Starkus dar prieš rekordą planavo, kad jei pasiseks, galbūt kitais metais "M1 plius" pagamins 5 tūkst. marškinėlių.