aA
Šiandien Niujorke prasidedančioje kompiuterijos parodoje “PC Expo” 85 tūkstančiai (tiek prognozuoja organizatoriai) lankytojų su žiburiu turės ieškoti… stalinių kompiuterių.
Keturias dienas vyksiančioje parodoje šiemet pagrindinis dėmesys bus skiriamas kišeniniams kompiuteriams, interneto terminalams ir panašiems į kompiuterius nepanašiems įtaisams.

Pavyzdžiui, kompanija “Sony” demonstruos naujausią savo kišeninį kompiuterį su “Palm OS” sistema, “Transmeta” pristatys nešiojamuosius kompiuterius su savo pagamintu “Crusoe” procesoriumi.

Kompanija “Dell” demonstruos MP3 grotuvą, o “Intel” – interneto terminalą su “Linux” operacijų sistema, tačiau tai vyks ne parodos teritorijoje. Pasak šaltinių, didžiausios stalinių kompiuterių kompanijos “Compaq Computer”, “Dell” ir “Micron” šiemet nusprendė nenuomoti vietos stendams. Nemažas stendas tarptautinėje parodoje gali kainuoti apie milijoną JAV dolerių (4 mln. litų), o rinkodarai jo nauda abejotina.

Toks akcentų ir dalyvių sudėties pasikeitimas parodo dabartinę kompiuterijos pramonės kryptį. Prieš dvejus metus staliniai kompiuteriai buvo pagrindinis internautų įrankis, tačiau nuo to laiko daug kas pasikeitė. Staliniams kompiuteriams atsirado daug alternatyvių įtaisų.

Parodoje bus pristatytas “Palm” kišeninių kompiuterių priedas, kurio dėka bus galima jungtis į internetą neprisijungus prie telefono linijos.

Nemažai lankytojų dėmesio parodoje turėtų sulaukti “Transmeta”. Anksčiau šį mėnesį bendrovė paskelbė, jog kai kurie didžiausieji nešiojamųjų kompiuterių gamintojai, tarp jų ir IBM, naudos “Crusoe 5400” procesorių.

IBM demonstruos bandomąjį “ThinkPad 240” kompiuterį su “Crusoe” procesoriumi. Panašius gaminius ketina pristatyti ir kiti du “Transmeta” partneriai – “Compaq” ir “Gateway”.

“PC Expo” bus ir šiek tiek stalinių kompiuterių – naujuosius “Pavillion” ketina pristatyti kompanija HP. Kitą mėnesį pasirodysiančiuose kompiuteriuose bus galima pakeisti spalvingą priekinę sienelę, panašiai kaip ir praėjusią savaitę pristatytuose “Compaq” kompiuteriuose.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.