aA
"Atrodo, egzistuoja nuomonė, kad (Billo) Clintono (Bilo Klintono) administracija pritaria prezidento pareigas laikinai einančiam Vladimirui Putinui ir nesiryžta kritikuoti rusų dėl Čečėnijos. Tačiau tiesa (nuo šio požiūrio) labai skiriasi", laikraščiui "Washington Post" rašė M. Albright.

"Nesvarbu, kokių susitarimų siekiame kitais klausimais. Turime parodyti Rusijai, kad šis karas turi būti baigtas politinėmis priemonėmis", rašoma toliau. Be to, pažymima, jog dabartinė Maskvos pozicija gali tik padidinti izoliaciją.

M. Albright sutiko, kad B. Clintonas ir kiti JAV pareigūnai V. Putiną laiko kompetentingu ir energingu, bet tai netolygu pritarimui.

V. Putinas tikriausiai laimės kovo 26 dieną vyksiančius Rusijos prezidento rinkimus.

JAV valstybės sekretorės nuomone, V. Putino biografija yra prieštaringa. Viena vertus, jis yra susijęs su ekonomikos reformatoriais, bet kita vertus, daug metų dirbo KGB ir kariauja Čečėnijoje.

"Nedaug pasiektume, jei dabar galutinai (dėl jo) nuspręstume. Mums teks susidurti su tuo, ką V. Putinas daro, o ne su tuo, ką jis galvoja", rašė M. Albright.

Pasak jos, Jungtinės Valstijos gerbia Rusijos teritorinį vientisumą ir neginčija teisės kovoti su terorizmu.

"Tačiau kai Rusijos veiksmai kritikuotini, švelnių žodžių nerenkame", pridūrė M. Albright.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.