aA
Tai jis pareiškė spaudos konferencijoje trečiadienį. LVP lyderis yra Seimo Jungtinės frakcijos narys.

"LVP pirmininkas Karbauskis neorganizavo protesto akcijų Panevėžyje. Aš jas rėmiau savo pareiškimais", sakė R. Karbauskis. Jis turėjo galvoje vasario pabaigoje kelių rajonų ūkininkų protesto akciją, per kurią prie Panevėžio valandai buvo užblokuota magistralė "Via Baltica". Ūkininkai reikalavo išmokėti valstybės dotacijas.

R. Karbauskis teigė, jog dabar ragina žemdirbius ne blokuoti kelius, o "ateiti balsuoti į savivaldybių, o vėliau - ir Seimo rinkimus".

Vykdomosios valdžios vadovai paragino ištirti ūkininkų blokadą. R. Karbauskio teigimu, teismo sprendimu vienam akcijos organizatorių jau skirta 500 litų bauda.

"Jeigu teismuose bus persekiojami ūkininkai, už asmeninius pinigus samdysiu advokatus. Ginsimės visomis priemonėmis", sakė Seimo narys.

Valdančiosios konservatorių daugumos vadovybės nariai anksčiau kelių blokavimą pavadino "nesąžininga rinkimų konkurencija".

R. Karbauskis taip pat pranešė žurnalistams, jog renkami parašai dėl kreipimosi į Europos žmogaus teisių teismą.

Anot LVP lyderio, tai susiję su žmogaus teisių pažeidimais, kai ūkininkams padavus į teismą Vyriausybę dėl laiku neišmokėtų dotacijų, ministrų kabinetas nusprendė atidėti dotacijų išmokas iki liepos mėnesio.

Anot R. Karbauskio, tai, kad pinigai žemdirbiams yra išmokami dabar, rodo, jog "baiminamasi, kad mes ateisime su antstoliais".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.